Koko perhe viihtyy Pickalassa

Pickalan alue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa – vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Pickala kuuluu Störsvikiin, joka on osa Siuntion kuntaa.

Pickala on turvallinen ja hyvin hoidettu asuinalue, jossa sen asukkaat viihtyvät.

Alue on tunnettu Pickalan Golfklubista, jolla on kolme 18 reiän kenttää ainoana Pohjoismaissa. Muita harrastusmahdollisuuksia riittää jokaiselle niin kesään kuin talveenkin.

Pickalan alueen kehittämisen takana on ollut ennakkoluuloton ja luotettava Asuntosäätiö, joka on tullut tunnetuksi Tapiolan kehittämisestä.

Pickalan historiaa alettiin kirjoittaa yli 50 vuotta sitten, kun Asuntosäätiö hankki maat itselleen Pickalan merikaupunkia varten. Alueelle rakennettiin golf- ja vapaa-ajankeskus. Huippukuntoisia kenttiä on kolme, golfklubin toiminta on vilkasta ja junioreiden koulutukseen satsataan paljon. Pickalan kuusi tenniskenttää ja kaksi padelkenttää sijaitsevat aivan golfklubin vieressä.

Tulevaisuuden Pickala on vireä ja vetovoimainen asuinalue arvokkaan luonnon ja meren tuntumassa, vain pienen ajomatkan päässä Helsingin keskustasta.

Mitä tehdään tänään? Vaihtoehtoja on runsaasti: golf, frisbeegolf, tennis, padel, sulkapallo, kuntosali, uinti, veneily, melonta, surffaus, lenkkipolut, pyöräily, marjastus, sienestys, patikointi, luontopolut, lintubongaus, hiihto, pilkki, kalastus, avantouinti, luistelu, lumikenkäily. Ja harrastusten jälkeen on mukava rentouttaa lihakset alueen hierontapalveluissa.

Pickalan eteläosa on luonnonsuojelu- ja virkistysaluetta, joka yhdistyy Inkoon puolella olevaan Kopparnäsin laajaan virkistysalueeseen. Alueella on Sandvikenin uimaranta.

Pickalassa toimii aktiivinen kalakerho, joka ylläpitää omaa pienvenesatamaa. Kalakerhon rannassa on pieni uintipaikka, josta on mahdollisuus pulahtaa mereen.

Myös kunnalla on venesatama alueella ja makeaan veteen pääsee uimaan kirkasvetiseen maisemoituun entiseen hiekkakuoppaan.

Siuntiosta ja Kirkkonummelta löytyy useita ratsastustalleja. Kirjastoon, kuntosalille, monenmoisiin jumppahetkiin tai uimahalliin riittää vartin ajomatka Siuntioon. Lähin ravintola löytyy kesällä Pickalan omalta golfklubilta. Ja pian myös Rockista, jonka ravintolasta sunnitellaan ympärivuotista.

Helsinkiin pääsee helposti, autolla matka kestää vain reilut puoli tuntia.

Lapset käyvät koulussa joko Siuntiossa tai Kirkkonummella, jonne he pääsevät koulukuljetuksella.