Mikä vaikuttaa arvioitaessa maailman parasta par3-kenttää?


Rock-kentän tavoitteena on olla maailman paras par3-kenttä. Maailmalta löytyy useita hyviä vertailukohteita. Näistä hienoimpina voi mainita esimerkiksi USA:ssa Augusta Nationalin Par-3, Bandon Dunesin Preserven, Big Cedar Lodgen Mountain Topin ja Top of The Rockin, Pebble Beachin The Hayn sekä Balilla Bukit Pandawan.

Monella näistä kentistä on kiistämättä upeat maisemat ja näköalat, joka tekee niistä hienoja. Hienous tai kauneus on kuitenkin katsojan silmässä ja siksi arvioitaessa par3-kenttien paremmuutta tulisi kokonaisvaltaisen kuvan saamiseksi huomioida laajasti monia muitakin seikkoja.

Kenttää arvioitaessa on hyvä ottaa huomioon kentän kokonaispituus eri tiipaikoilta. Onko tiipaikkoja tarpeeksi ja ovatko väylien mitat suunniteltu niin, että ne tuovat tarpeeksi haastetta taitavalle pelaajalle ja samalla niin, että myös vähemmän pelannut saa onnistumisen elämyksiä.

Myös tarpeeksi monipuoliset korkeus- ja pituusvaihtelut tuovat kentälle mielenkiintoa ja haastavat pelaajia vaatien erilaisia lyöntejä eri mailoilla. Kun tiipaikkoja on monia, vaatii se myös hyvää suunnittelua, kuinka tiipaikat sijoitetaan suhteessa strategisiin esteisiin.

Myös väylien lay-out ja rytmitys vaikuttaa vahvasti pelikokemukseen sekä eritasoisten pelaajien pelirytmiin. Väylien väliset siirtymät ja hyvin toteutetut opasteet antavat mahdollisuuden tutustua ja katsella ympäröivää luontoa. Golfin pelaamisen tulisi olla mahdollista niin kävellen kuin golfautolla.

Par3-kentän viheriöiden merkitys on kokonaiskuvassa suuri, koska viheriöillä pelataan valtaosa kierroksesta. Par3-kentillä isoon osaan nousee avauslyönnin sijoittelu, jolloin griinien muodot, nopeus ja vastaanottavuus vaikuttavat suunnitelmaan ja seuraavaan lyöntiin. Ja kun avauslyönnin sijoitus ei osu suunnitellusti viheriöille, on bunkkereiden ja vesiesteiden sijoittelulla iso merkitys. Hyväkuntoisesta ja hyvin hoidetusta bunkkerista on mukavampaa jatkaa peliä. Myös vesiesteiden tuoma haaste, psykologinen vaikutus ja estetiikka ovat tärkeässä roolissa, kun arvioidaan par3-kenttiä.

Tasoituskelpoisuus antaa par3-kentälle laatuleiman. Se on merkki siitä, että par3-kenttä pystyy oikeasti haastamaan ja tarjoamaan aitoa golfia.

Kenttien laatua arvioitaessa keskiöön nousee usein kentän tekninen kunto ja visuaalinen elämys. Hyväkuntoiset tiipaikat, virheettömät, tasaiset ja laadukkaat viheriöt sekä huolitellut estealueet ja ympäröivä luonto ovatkin tärkeä osa onnistunutta golfkokemusta.

​​​​​​​Golfkokemus alkaa ja loppuu klubitalolla. Siksi klubitalon palvelut sekä tunnelma ja viihtyisyys vaikuttavat myös par3-kentän arvosteluun. Kun asiakaspalvelu on erinomaista ja ravintolan ruoka maukasta, on golfari onnellinen.

Unelma maailman parhaasta par3-kentästä tarkoittaa, että nämä asiat tulee huomioida. Ja Rock tekee sen!

Check list par3-kentän arviota tehdessä:

 • Kentän kokonaispituus eri tiipaikoilta
 • Väylien pituus- ja korkeusvaihtelut
 • Tiipaikkojen lukumäärä ja sijoittelu suhteessa strategisiin esteisiin
 • Väylien lay-out ja rytmitys kokonaisuuteen
 • Reitityksen sujuvuus ja väylien väliset siirtymät
 • Viheriöiden koko, muodot ja nopeus
 • Vesi- ja hiekkaesteiden määrä ja sijoittelu
 • Kentän tasoituskelpoisuus
 • Kentän tuoma sopiva pelillinen haaste eritasoisille pelaajille
 • Kentän pelattavuus kävellen ja golfautolla
 • Kentän tekninen kunto ja visuaalinen elämys
 • Klubitalon palvelut sekä viihtyisyys ja ilmapiiri
 • Klubiravintolan taso


Viimeisimmät uutiset


​​​​​​​