​​​​​​​​​​​​​​

Yhdeksän mieleenpainuvaa väylää


​​​​​​​Pelikokemus Rockin par3-kentällä on sosiaalisempi, hauskempi ja vauhdikkaampi — ensimmäisestä lyönnistä viimeiseen. Rock on aito golfkenttä. Vaikka par4- ja par5-väyliä ei Rockilta löydy, se tarjoaa uudenlaisen aidon golfkokemuksen, jossa jokainen väylä luo sykähdyttäviä hetkiä. Unelma hole-in-onesta voi toteutua koska tahansa. Tutustu tuleviin väyliimme.Reikä 1

Rockin aloitusväylällä lipun sijainnilla on suuri merkitys väylän pelattavuuteen varsinkin, jos taidot eivät ole terävintä huippua. Mikäli lippu on takana vasemmalla, kannattaa pallo sijoittaa viheriön oikeaan puoliskoon tai jopa viheriön eteen, sillä bunkkerit viheriön molemmin puolin kaventavat pelialuetta sitä enemmän, mitä syvemmälle viheriölle pyrkii.


Reikä 2

Kallion päällä olevalta laajalta lyöntipaikalta avautuu klassisen selkeä par3-näkymä. Esimakua tulevasta löytyy lammen muodossa heti kallion edestä. Tässä lammen ylitys on vielä vaivatonta. Viheriö ja sitä ympäröivät bunkkerit osin edessä, vasemmalla ja takana on helppo hahmottaa maisemassa. Turvallisin reitti viheriölle käy väylän oikean sivustan kautta, josta pallon luontainen reitti suuntautuu viheriölle päin. Selväpiirteisen viheriön peruskallistus on oikealta vasemmalle.


Reikä 3

Maisemaa hallitsee kraaterinomaiseen entiseen suohon rakennettu lampi ja sen takana olevat suuri bunkkeri ja viheriö. Matka viheriölle on lyhyempi kuin ensisilmäyksellä näyttää. Varman päälle pelaavat löytävät tilaa viheriön oikealta puolelta. Laaja, jopa 45 metriä leveä viheriö on jaettu kahteen osaan viheriön keskellä olevalla pelilinjan suuntaisella kummulla. Mikäli pallo ja lippu ovat kummun eri puolilla, voi pelaaja olla tyytyväinen kahteen puttiin.


Reikä 4

Ylängön reunaa etenevän väylän lyöntipaikalla omaa vuoroa odotellessa on helppoa ymmärtää, mistä kenttä on saanut nimensä. Ison siirtolohkareen — The Rockin — lisäksi kiviset pinnat seuraavat pelilinjaa koko matkan sen oikealla puolella. Väylä kapenee loppua kohden. Pienen, mutta selkeän muotoisen viheriön vasemmalla puolella on syvä bunkkeri ja oikealla kallioinen metsänpohja. Viheriön yli lyömistä kannattaa välttää, sillä taustalla oleva metsä on jatkolyönnin kannalta haasteellinen.


Reikä 5

Ylhäältä reilusti alaspäin lyötävä varsin näyttävä golfväylä. Kivireunaisilta tiipaikoilta lyödyt pallot pysyvät ilmassa pitkään, jolloin pelaaja ehtii hyvin ihailemaan lampea reunustavaa puista tukireunaa sekä jyhkeää kalliomuodostelmaa viheriön takana vasemmalla. Tällä väylällä lipunpaikalla on suuri merkitys siihen, kuinka vaikeana väylä pelaa. Suurin osa viheriöstä on selkeää ja hyvin pallon vastaanottavaa. Kun lippu on sijoitettu oikeaan takareunaan, nousee väylän vaikeuskerroin aivan uudelle tasolle.


Reikä 6

Par3-väyläksi erittäin pitkä kuutosväylä tarjoaa monta erilaista tapaa edetä. Eniten kotonaan tuntee olevansa vajaat 200 metriä ilmassa lyövä fade-pelaaja. Lyöntiä ei kannata suunnata viheriötä kohden, vaan siitä vasemmalle vastarinteeseen, mistä ‘’velodromin’’ kaarelle pudotettu pallo lähtee pomppimaan kohti viheriötä. Jos lippua ei lyöntipaikalle näy, on se todennäköisesti sijoitettu lähes 40 metriä pitkän viheriön takaosaan. Varmista silloin ennen omaa lyöntiäsi edellä pelaavan ryhmän poistuminen viheriöltä.


Reikä 7

Laakson pohjalla koko matkan etenevä seiska on näyttävä väylä. Silmänruokaa tarjoaa molemmin puolin lyöntilinjaa nousevat kallionseinämät sekä suuri vesialue. Turvallinen reitti etenee väylän vasenta reunaa myöden, joskin pelattava alue on varsin kapea. Viheriön kohdalla vasemmalla puolella tilaa on kuitenkin enemmän. Viheriö on suuri ja siinä on paljon muotoja. Mikäli lippu on viheriön oikeassa reunassa, on syytä olla tarkkana viheriön oikealle viettävän reunan kanssa.


Reikä 8

Kahdeksannella väylällä ylitetään vesi viimeisen kerran ja ensimmäistä kertaa Rockilla joudutaan väistämään lähellä pelilinjaa olevia mäntyjä. Varsinkin kierrepelaajien on tarkasti mietittävä, mitä reittiä pallonsa viheriölle lähettää. Viheriö on rakennettu suurten kalliomassojen väliin jäävään luontaiseen painanteeseen, ikään kuin suureen linnunpesään. Viheriön edessä vasemmalla on bunkkeri. Kun lippu on takana, voi pelaaja olla tyytyväinen par-tulokseen.


Reikä 9

Kotiinpaluuväylä saattaa lyöntipaikalta katsottuna näyttää yksinkertaiselta ja jopa helpolta. Älä kuitenkaan anna ensivaikutelman hämätä, sillä tilaa väylän reunoilla on vain rajallisesti. Oikealla on kallioinen metsärinne, ja vasemmalla suuri bunkkeri. Oman mausteensa viimeisen väylän tapahtumiin tuo klubitalon terassi, jossa tutut ja tuntemattomat ovat valmiina kannustamaan pelaajien viimeisiä suorituksia.