QA


1. Kuka toteuttaa Rock-kentän?

Rock-golfkentän ja sen klubitalon toteuttamisesta vastaa Rock Course Oy, joka kentän valmistuttua keskittyy golftoimintaan siellä. Rock Resortin asuinalueen toteuttamisesta vastaa puolestaan Rock Properties Oy, joka keskittyy Rock Resortin maa-alueen kehittämiseen ja kaavoitukseen sekä asemakaavan valmistuttua tonttien ja asuntojen myyntiin. Molempien Rock-yhtiöiden omistaja on pickalalainen golfari ja asukas Kari Karvinen perheyhtiöineen.


2. Ketkä muodostavat Rock-yhtiöiden hallituksen? Kuka on toimitusjohtaja?

Rock Course Oy:n hallituksessa on vain Kari Karvinen. Rock Course Oy:n toimitusjohtaja on Andrea Nyman. Rock-kentän kehittämiseen osallistuu myös nk. Advisory Board. Rock Properties Oy:n hallituksessa puolestaan ovat Kari Karvinen (pj), valtion sijoitusyhtiö Solidium Oy:n toimitusjohtaja Reima Rytsölä ja kiinteistökehitysyhtiö Sepos Oy:n partneri Ilkka Kilpimaa. Rock Properties Oy:n toimitusjohtaja on Kari Karvinen.


3. Mistä on kulku Rock-kentälle ja klubitalolle?

Rockin klubitalo sijaitsee Pickala Golfin Park-17 griinin ja Forest-18 väylän välissä. Rockin klubitalon ja Pickalan klubitalon välillä tulee olemaan kulkuyhteys kävellen ja golfautoilla. Henkilöautolla ajoyhteys Rockille haarautuu Störsvikintieltä Pickala Golfin Seaside 6:n griinin kohdalta nykyisen Tenniskalliontien risteyksestä. Ajoreitti jatkuu noin 300 metriä Tenniskalliontietä (tulevaa Timalantietä), minkä jälkeen käännytään vasemmalle ohi Forest-17 griinin ja Forest-18 takatiin Rock Resortin alueelle. Tämän hetken tiedon mukaan kunta rakentaa tuon Timalantien alkupään kuntoon viimeistään huhtikuussa 2025.


4. Mitä palveluja Rockin klubitalolla on tarjolla?

Täyden palvelun golfravintola ”The Rock” kabinettitiloineen ja upeine terasseineen, pelaajien sauna-, pukuhuone- ja vilvoittelutilat sekä golfin vastaanotto (caddie master), Pro Shop ja golfautohalli. Pysäköintipaikalla on myös sähköautojen latausmahdollisuus.


5. Kuka ravintoloitsija operoi Rockin klubitalon ''The Rock'' -ravintolaa?

Tästä ei ole vielä päätöksiä.


6. Onko Rock-kentällä raskaita nousuja?

Kenttä on hyvin pelattavissa kävellen, sillä ainoa jyrkkä nousu on 6-väylän tiipaikoille eikä tuo nousu onneksi ole pitkä. Tarvittaessa kentän voi pelata myös golfautolla, sillä Rockilla on kattava asfaltoitu tieverkosto golfautoille. Rockin golfautoja vuokrataan Pro Shopista.


7. Voiko Rock-kentän pelata omalla golfautolla?

Kyllä, kunhan oma golfauto on sähkökäyttöinen. Rockin klubitalon lähistöllä tulee olemaan erillinen pelaajien omien golfautojen parkkialue.


8. Onko Rockilla oma range?

Rangea ei ole, mutta ennen pelikierrosta tapahtuvaa lämmittelyä varten klubitalon katoksessa on kuitenkin lyöntiverkko. Harjoitusgriini ja harjoitusbunkkeri ovat klubitalon vieressä.


9. Huomioiko Rock ympäristö- ja vastuullisuusasiat?

Kyllä. Tavoitteena on ympäristöystävällinen ja hiilineutraali huippukenttä.


10. Mitä etua 9-reikäisestä par3-Rockista on verrattuna 18-reikäiseen täysipitkään golfkenttään?

Kaikilla golfareilla ei ole mahdollisuutta varata päivästä viittä tuntia golfkierrokseen. Yhdeksänreikäisellä par3-kentällä pelikierros kestää vain noin 1,5 tuntia. Lisäksi pelikokemus par3-kentällä on normaalikenttään verrattuna huomattavasti sosiaalisempi, sillä pelaajat eivät avauslyöntiensä jälkeen hajaannu toisistaan kauas erilleen ympäri laajaa väylää. Par3-kenttä kehittää tavallista enemmän myös pelaajien lähipelitaitoja. Rockin väylällä 6 pääsee lisäksi testaamaan pitkääkin lyöntiä.


11. Mitä etua Rock tuo yritystapahtumien järjestäjille?

Rock tarjoaa yrityksille modernin tavan järjestää kompakteja yritystapahtumia golfin ympärille. Par3-kentän sosiaalisuus ja lyhyempi noin 1,5 tunnin kierrosaika innostavat paikalle kiireisempiäkin päättäjiä, kun tapahtuma ei vie koko työpäivää. Rockissa järjestetty yritystapahtuma mahdollistaa isännille ja emännille enemmän laadukkaita kontakteja ja vastinetta rahalle.


12. Tuleeko Rock-kentällä olemaan omaa golfseuraa?

Ei tule.


13. Miksi Rock on pay-and-play kenttä, eikä se kuulu Oy Pickala Golf Ab:n pelioikeuteen?

Oy Pickala Golf Ab ei omista Rock-kenttää, vaan sen omistaa Rock Course Oy. Näin ollen Pickala Golfin peliosake ei tuo pelioikeutta Rockilla.


14. Myydäänkö Rock-kentälle omia peliosakkeita?

Rock Course Oy:n osakkeita ei tule myyntiin. Rock-kentälle pääsee pelaamaan vain erilaisilla pelioikeustuotteilla, kuten kierrosgreenfee, sarjakortti ja mahdollinen kausikortti.


15. Minkä hintaisia Rock-kentän pelioikeustuotteet tulevat olemaan?

Rock Course Oy ei ole vielä päättänyt hinnastoa. Pickalalaiset tulevat saamaan Rockin pelioikeustuotteista alennusta, mutta alennuksen määrästä ei ole vielä päätöstä.


16. Saako pickalalaisen alennuksen vain Oy Pickala Golf Ab:n osakkaat ja Red Cardin haltijat? Entä Oy Pickala Golf Ab:n vuokrapelaajat ja Silver Cardin haltijat? Entä Pickala Golf Club ry:n jäsenet?

Näistä ei ole vielä päätöksiä.

17. Kantaako Oy Pickala Golf Ab mitään riskiä Rock-kentän rakennushankkeen tai Rock-kentän operatiivisen toiminnan osalta?

Oy Pickala Golf Ab tai sen osakkeenomistajat eivät kanna mitään riskiä Rock-kentän rakentamishankkeen onnistumisesta tai tulevasta operatiivisesta toiminnasta. Kaikki Rock-kenttähankkeeseen liittyvät riskit kantaa yksin Rock Course Oy


18. Nouseeko Oy Pickala Golf Ab:n osakkeiden hoitovastike Rock-kentän takia?

Oy Pickala Golf Ab:n hoitovastike ei nouse Rock-kentän takia, sillä Rock ei aiheuta Pickala Golfille minkäänlaisia lisämenoja. Sen sijaan Rock-kenttä tuo Pickala Golfille lisätuloja ainakin vuotta 2024 koskevan Growing-sopimuksen kautta. Lisäksi Rockin ja Pickala Golfin välillä neuvotellaan mahdollisesta myöhemmästä palvelusopimuksesta.

19. Vaikuttaako Rock-kenttä jollain tavoin Pickala Golfin Park-kentän remonttiin?

Rock-kenttä on Rock Course Oy:n oma itsenäinen hanke eikä se vaikuta lainkaan Oy Pickala Golf Ab:n omistaman Park-kentän tulevaan remonttiin. Toki Rock-kenttä valmistuttuaan alkukesällä 2025 tuo Pickalan alueelle lisää pelikapasiteettia, joten sitä kautta se vaikuttaa positiivisesti Parkin remonttiin helpottamalla peliaikojen saantia remontin aikana.


20. Saako Rockin kautta vuokrattua Pickala Golfin pelioikeuksia?

Kyllä saa. Kauden 2024 pelioikeudet on kaikki jo vuokrattu. Kauden 2025 pelioikeuksien vuokraaminen alkaa Pickala Golfin yhtiökokouksen jälkeen marraskuussa 2024. Jos olet kiinnostunut vuokraamaan pelioikeuden Pickala Golfiin kaudelle 2025, lähetä sähköpostia osoitteella peliosake@gmail.com.