Kentänhoidon ammattilaiset kävivät tutustumassa Pickala Rockin rakentamiseen


FGA (Finnish Greenkeepers Association) järjesti viime viikon torstaina 13.6. Rock Dayn, jossa reilut kolmekymmentä kentänhoidon ammattilaista ympäri Suomea tulivat tutustumaan Pickala Rockin rakentamiseen. Päivä sai osakseen valtavan määrän kehuja, onhan Rock ainutlaatuinen tapaus sekä Suomessa että maailmalla. Päivän lopputulemana olikin se, että Pickala Rock täytyy nähdä ja kokea itse.

Päivän jakautui kahteen osioon. Aamulla kokoonnuttiin aamukahvien ja esitysten merkeissä kuulemaan Rockin projektista ja projektin vaiheista. Päivän starttasi kenttämestarimme Juho Sillantaka, jonka jälkeen Rockin ''isä'' Kari Karvinen kertoi miksi lähti mukaan kunnianhimoiseen projektiin ja miten projekti on Karin mielestä mennyt.

''Kun golfhullulle elämäntapagolfarille tarjotaan mahdollisuus yhdistää unelma ja intohimoprojekti, ja lähteä mukaan rakentamaan maailman parasta Par3-kenttää, niin pitäähän siihen tarttua. Tällaisissa projekteissa tulee aina jonkinlaisia yllätyksiä vastaan, yhtenä esimerkkinä se, kuinka paljon suunniteltua enemmän kalliota piti loppujen lopuksi räjäyttää. Tästä hyvästä arkkitehtimme Lassi Pekka Tilander onkin saanut uuden lempinimen ''Popo - ei siellä paljon tarvii räjäytellä - Tilander''. Kaikesta huolimatta projekti on edennyt hyvin, tällä hetkellä neljä väylää on kylvetty ja kenttä klubitaloineen ja ravintoloineen on tarkoitus avata pelaajille alkukesällä 2025.'' -Kari

Karin esityksen jälkeen Rockin projektijohtaja sekä Advisory Boardin jäsen Hannu Jalkanen kertoi Rock projektin suunnittelusta ja työmaan alkuun saattamisesta. Hannulla on kunnioitettava kokemus golfkenttien rakennusprojekteista. Hän on ollut mukana monissa eri kenttähankkeissa, viimeisimpänä ennen Pickala Rockia mainittakoon Linna Golfin rakentaminen. Hannu avasi kuulijoille golfkentän arkkitehtisuunnittelusta yleisesti, eli mistä lähdetään liikkeelle, mitä pitää huomioida ja mitä mitkäkin vaiheet pitävät sisällään. Golfkentän arkkitehtisuunnittelu yleisesti pitää sisällään: routing plan, staking plan, wood cutting plan, grading plan, cut & fill plan, green and tee box detail plan, drainage plan, irrigation plan, grass planting plan (seed, sod, kuntta), details for bunkers, stone walls etc., and construction specification. Jokaisen vaiheen toteutukselle on Rockissa omat ammattilaiset.

''Golfkenttää ei voi koskaan suunnitella paperilla tai tietokoneella täysin valmiiksi. Detaljitaso tehdään aina maastossa. Onkin olemassa sanonta: ''Everything is conceptional. On course design is the best design.'' Rockissa luonnolle halutaan antaa sille kuuluva suurin arvo. Siksi kenttä sulautetaan ympäröivään luontoon mahdollisimman sulavasti.'' -Hannu

Seuraavana vuorossa oli Rockin Grow-in specialistin Steve Okulan puheenvuoro. Rock -kenttä rakennetaan kokonaan hiekka-alustan päälle, mikä on uutta Suomessa, ja siksi apuna käytettiin maailmalla arvostettua Gow-in specialistia. Steve on Turfgrass Agronomy Servicen kokenut asiantuntija, Master Greenkeeper ja maailmalla arvostettu golfkenttien agronomiasiantuntija. Turfgrass Agronomy Services on ollut mukana konsultoimassa yli 100 projektissa, mukaan lukien kahdessa Ryder Cupissa ja useissa PGA Tour ja DP World Tourin tapahtumien hallinnassa. Heidän asiantuntijansa ovat työskennelleet monien tunnettujen kenttäarkkitehtien kanssa, muutamia mainitakseen Jack Nicklaus, Gary Player, sekä European Golf Design. Steve kertoi työstään Grow-in Specialistina sekä siitä, miten hän valitsi siemenet ja lannoitteet Rockiin.

''Bentgrass for the greens and tees for superior playing surfaces. Fairways mix of Kentucky bluegrass, fine fescues, and perennial ryegrass provide excellent playing surface and outstanding dark green colour. Suited for both fairway and rough provides flexibility to change mowing lines at any time. Fine fescues provide additional and complementary strength to bluegrass by filling the small gaps. Perennial Ray Grass to provide initial erosion control until the other grass establish. “Meadow areas”, Mix of sheep’s fescue and hard fescue. To provide a wispy look and contrast with the maintained grass. To not have too much thickness and to be able to find golf balls and even play the ball.'' -Steve

Lounaan jälkeen siirryttiin kentälle, jossa oli vuorossa kenttäkävely. Kenttäarkkitehti Lassi-Pekka Tilander kertoi kentän arkkitehtuuurista ja pelistrategiasta väylä kerrallaan. Mukana kentästä kertomassa olivat myös työmaavalvoja Jani Laru sekä golfkenttä urakasta vastaavan Nelson & Vecchion "Big G", eli Graham. Nelson & Vecchio vastaavat kentän muotoilusta, kuivatuksesta, kastelujärjestelmistä, Capillary Concrete -bunkkereista ja Dura edgeistä, kasvkualustoista sekä kylvöistä ja muista vihertöistä.

''Kenttä on edennyt hyvin, kiitos laajan ja kokeneen tiimin, joka taustalla on ollut. Luonto on haluttu tuoda hyvin lähelle golfkenttää. Kuntan myötä metsä onkin tuotu ''kenttään kiinni''. Rockin tavoite on olla maailman paras par3-kenttä. Siksi jokainen toimenpide kentän suunnittelussa ja rakennusvaiheessa tehdään tämä tavoite mielessä pitäen.'' -Popo

Tapahtuman ajoitus ei olisi voinut olla parempi, sillä nyt Rockilla oli nähtävissä lähes jokainen rakennusvaihe. Neljä väylää on kylvetty ja ensimmäisille väylille on tehty jo leikkuut. Osalle väylistä on levitetty kasvukerroshiekka ja muutama väylä odottaa vielä sheippausta. Kaikki osallistujat olivat hyvin otettuja päivästä. Kentänhoidon ammattilaiset saivat lisäksi esittää omia kysymyksiään Rockin rakentajille ja asiantuntijoille.

Lämmin kiitos Pickala Rockin puolesta FGA:n porukalle!



Viimeisimmät uutiset






​​​​​​​