Maailman paras par3-kenttä

Rock Resortin sydän on yhdeksänreikäinen par3-golfkenttä Rock. Tämä Pickalan alueen uusin kenttä tähtää viiden miljoonan euron budjetillaan maailman parhaimmaksi par3-kentäksi. Rock avataan alkukaudella 2025. Taustalla on Suomessa poikkeuksellinen liiketoimintamalli, jossa golfkenttä rakennetaan yksityishenkilöiden varoin. Poikkeuksellista on myös, että uusi kenttä rakennetaan toimivan golfkeskuksen keskelle. Valmistuttuaan Rock liittyy olennaiseksi osaksi Pickalan golfkeskusta ja sen tarjoamaa. Pickalasta tulee Manner-Euroopan suurin yhtenäinen golfkeskus.

Rock Resort ja Rock-kenttä rakennetaan Oy Pickala Golf Ab:n omistamien Park- ja Forest-kenttien väliselle maisemallisesti upealle 45 hehtaarin alueelle. Kentän rakentaminen on jo käynnissä. Tavoitteena on huippuhieno, ympäristöystävällinen ja hiilineutraali kenttä. Rock-kentän suunnittelijana on upeita kenttiä ulkomaille suunnitellut ja kansainvälistä mainetta niittänyt golfkenttäarkkitehti Lassi Pekka Tilander (lisätietoja www.tgd.fi). 

”Rock-kentän alue on ainutlaatuinen. Ikivanhat männyt ja katajat sekä osin sammaleen ja jäkälän peittämät kalliot luovat paikkaan taianomaisen tunnelman. Jyrkkien kallioiden reunustamat vesialueet vahvistavat kentän poikkeuksellista kauneutta. Pelikokemus on kaikille uusi ja erilainen, sillä vastaaville alueille ei normaaleja golfkenttiä ole mahdollista rakentaa”, sanoo Lassi Pekka Tilander.

Hyvällä par3-väylällä kaikki tuleva on pelaajan nähtävissä jo lyöntipaikalla. Niinpä Rockissa lähes jokainen avaus lyödään ylhäältä alaspäin. Väylien laaja pituusvaihtelu 84–213 metriä sekä monimuotoiset viheriöt eivät päästä pelaajia helpolla. Takatiin riittävillä pituuksilla, isoilla vesiesteillä ja bunkkereilla varmistetaan kentän haastavuus kilpatason pelaajille. Etutiiltä pelattuna väylät ovat kuitenkin riittävän lempeitä, jotta myös vähemmän pelanneet voivat nauttia kentän lumosta.

Rock on tavanomaisesta par3-kentästä poiketen tasoituskelpoinen kenttä. Rockin jokaisella väylällä on neljä erimittaista tiipaikkaa, jotka kaikki sloupataan sekä miehille että naisille. Pelaajat voivat vaikuttaa kentän tuomaan haasteeseen ja slope-arvoon valitsemalla tiipaikan omien taitojensa sekä päivän fiiliksen, riskinottohalun ja sääolosuhteiden mukaan.

”Rockin rakennusbudjetti takaa laadukkaan ja tinkimättömän toteutuksen. Yhteen rakennettavaan neliömetriin tullaan käyttämään enemmän rahaa kuin mihinkään muuhun suomalaiseen golfkenttään on käytetty”, päättää Lassi Pekka Tilander. ”Haaste on otettu vastaan. Priimaa syntyy. Let’s Rock! ”

Rock tulee olemaan pay-and-play -kenttä. Sinne myydään erilaisia pelioikeustuotteita, kuten kausipelioikeuksia, sarjakortteja sekä yksittäisiä green fee -lippuja. Tällä hetkellä arvio kierroksen green fee -hinnasta liikkuu 35-40 euron tuntumassa. Rock ei sisälly Oy Pickala Golf Ab:n osakkeiden tuoman pelioikeuden piiriin, mutta edellä mainitut pelioikeustuotteet tulevat olemaan pickalalaisille edullisempia. 

Pelikokemus par3-kentällä on täysimittaiseen normaalikenttään verrattuna huomattavasti sosiaalisempi, sillä pelaajat eivät avauslyöntiensä jälkeen hajaannu kauas erilleen toisistaan ympäri isoa kenttää. Rock tuokin markkinaan aivan uuden tyyppisen yritystapahtuman. Rockin vain 1,5 tunnin mittaisen sosiaalisen pelikierroksen ansiosta tapahtuman lyhyempi kokonaiskesto takaa korkean osallistumisasteen. Lisäksi kompakti max 36 pelaajan yhteislähtö antaa järjestävälle yritykselle mahdollisuuden tavata kasvokkain kaikki vieraansa. Rockissa järjestetty yritystapahtuma tuottaa isännille ja emännille enemmän laadukkaita kontakteja ja vastinetta rahalle.