Maailman paras par3-kenttä

Rock Resortin sydän on yhdeksänreikäinen par3-golfkenttä Rock ja sen klubirakennus ravintoloineen. Rockin tavoitteena on olla maailman paras par3-kenttä ja siksi budjetti on peräti 12 miljoonaa euroa. Rockin klubiravintola on avoinna kaikille palvellen golfareiden lisäksi alueen asukkaita ja vieraita. Myös naapurikuntien asukkaat ovat tervetulleita, syömään tai viettämään juhliaan. Rock Resortin asukkaiden ja vieraiden ansiosta aktiivisuus eri vuodenaikoina lisääntyy koko Pickalan alueella ja voi tulevaisuudessa mahdollistaa Rockin klubiravintolalle myös ympärivuotisen toiminnan. Rock-kenttä klubirakennuksineen avataan alkukaudella 2025.

Huippuhienon Rock-kentän suunnittelijaksi valikoitui upeita kenttiä ulkomaille suunnitellut ja kansainvälistä mainetta niittänyt golfkenttäarkkitehti Lassi Pekka Tilander (lisätietoja www.tgd.fi).

”Rock-kentän alue on ainutlaatuinen. Ikivanhat männyt ja katajat sekä osin sammaleen ja jäkälän peittämät kalliot luovat paikkaan taianomaisen tunnelman. Jyrkkien kallioiden reunustamat vesialueet vahvistavat kentän poikkeuksellista kauneutta. Pelikokemus on kaikille uusi ja erilainen, sillä vastaaville alueille ei normaaleja golfkenttiä ole mahdollista rakentaa. Rockin rakennusbudjetti takaa laadukkaan ja tinkimättömän toteutuksen. Yhteen rakennettavaan neliömetriin tullaan käyttämään enemmän rahaa kuin mihinkään muuhun suomalaiseen golfkenttään on käytetty. Haaste on otettu vastaan. Priimaa syntyy. Let’s Rock!”, sanoo Lassi Pekka Tilander.

Hyvällä par3-väylällä kaikki tuleva on pelaajan nähtävissä jo lyöntipaikalla. Niinpä Rockissa useimmat avaukset lyödään ylhäältä alaspäin. Väylien laaja pituusvaihtelu 84–214 metriä sekä monimuotoiset viheriöt eivät päästä pelaajia helpolla. Takatiin riittävillä pituuksilla, isoilla vesiesteillä ja bunkkereilla varmistetaan kentän haastavuus kilpatason pelaajille. Etutiiltä pelattuna väylät ovat kuitenkin riittävän lempeitä, jotta myös vähemmän pelanneet voivat nauttia kentän lumosta.

Erilaisissa kenttien mieleenpainuvimpia reikiä mittaavissa kyselyissä par3-väylät nousevat säännöllisesti esiin. Kukapa ei olisi kuullut TPC Sawgrass kentän saariviheriöstä (17) tai Pebble Beachin ikonisesta kohti valtamerta lyötävästä seiskasta. 

”Uskon että Rock-kentällä pelatun kierroksen jälkeisissä terassikeskusteluissa eniten pohdintaa tulee aiheuttamaan kysymys, mikä Rock-kentän yhdeksästä upeasta reiästä on se kaikkein paras”, Tilander ennustaa. 

Rock on tavanomaisesta par3-kentästä poiketen myös tasoituskelpoinen kenttä. Rockin jokaisella väylällä on neljä erimittaista tiipaikkaa, jotka kaikki sloupataan sekä miehille että naisille. Pelaajat voivat vaikuttaa kentän tuomaan haasteeseen ja slope-arvoon valitsemalla tiipaikan omien taitojensa sekä päivän fiiliksen, riskinottohalun ja sääolosuhteiden mukaan.

Pelikokemus par3-kentällä on täysimittaiseen normaalikenttään verrattuna huomattavasti sosiaalisempi, sillä pelaajat eivät avauslyöntiensä jälkeen hajaannu kauas erilleen toisistaan ympäri isoa kenttää. Rock tuokin markkinaan aivan uuden tyyppisen yritystapahtuman. Rockin vain 1,5 tunnin mittaisen pelikierroksen ansiosta tapahtuman lyhyempi kokonaiskesto takaa korkean osallistumisasteen. Lisäksi kompakti max 36 pelaajan yhteislähtö antaa järjestävälle yritykselle mahdollisuuden tavata kasvokkain kaikki vieraansa. Rockissa järjestetty yritystapahtuma tuottaa isännille ja emännille enemmän laadukkaita kontakteja ja vastinetta rahalle.

Rock tulee olemaan pay-and-play -kenttä. Sinne myydään erilaisia pelioikeustuotteita, kuten kausipelioikeuksia, sarjakortteja sekä yksittäisiä green fee -lippuja. Tällä hetkellä arvio kierroksen green fee -hinnasta liikkuu 35-40 euron tuntumassa. Rock ei sisälly Oy Pickala Golf Ab:n osakkeiden tuoman pelioikeuden piiriin, mutta edellä mainitut pelioikeustuotteet tulevat olemaan pickalalaisille edullisempia. 

Rock-kentän valmistuttua se täydentää viereisen Pickala Golfin tarjontaa. Yhteensä Rock ja Pickala Golfin kentät muodostavat Manner-Euroopan suurimman yhtenäisen golfkeskuksen.